Juneći odrezak s đumbirom i bijelim lukom

Juneći odrezak s đumbirom i bijelim lukom recept
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    15 min
  • Broj osoba
    2

Sastojci

Koraci

Korak 1

U tavi zagrijati maslinovo ulje, pržiti kriške đumbira dok ne postanu hrskave.

Korak 2

Izvaditi đumbir i staviti na kuhinjski papir a u istu tavu dodati bijeli luk.

Korak 3

Kada porumeni, bijeli luk izvaditi i staviti na kuhinjski papir.

Korak 4

Biftek začiniti biberom i soli.

Korak 5

Peći u istoj tavi na jakoj temperaturi oko 3 minute, okrenuti na drugu stranu i peći još 3 minute.

Korak 6

Zatim dodati woschesire sos i sirće. Peći još 1 minutu a zatim skinuti s vatre.

Korak 7

Ostaviti odrezak da se ohladi najmanje 10 minuta. Izrezati na kriške i poslužiti s đumbirom i bijelim lukom.

Pogledajte još