Juneći ražnjići

Juneći ražnjići
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    12 min
  • Broj osoba
    4

Ako tražite savršen recept za sočne i mekane juneće ražnjiće, onda ste na pravom mjestu. 
Marinada od jogurta i maslinovog ulja daje mesu posebnu mekoću i bogat okus, dok ražnjići pečeni na roštilju ili tavi dobijaju neodoljivu zlatno-smeđu koricu.
Ovo je recept koji će oduševiti vaše goste, a priprema je brza i jednostavna. Poslužite ih uz svježu salatu, rižu ili hljeb i uživaj u pravom mediteranskom ugođaju!

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodajte jogurt, so, biber, bijeli luk i maslinovo ulje. Izmiješajte.

Korak 2

Dodajte meso i izmiješajte. Ostavite da se marinira najmanje 2h.

Korak 3

Nanižite meso na štapiće.

Korak 4

Peći oko 12 minuta (okretati svakih 2–3 minute). Prijatno!

Pogledajte još