-
Priprema20 min
-
Kuhanje3 h
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
U šerpi zagrijati ulje.
Dodati juneći vrat i zapeći s obje strane.
Izvaditi meso i ostaviti po strani.
U šerpu dodati luk, bijeli luk i mrkvu.
Pržiti 3-4 minute dok povrće ne omekša.
Zatim dodati paradajz pastu i temeljac. Izmiješati.
Vratiti meso nazad u šerpu.
Dodati i ružmarin.
Poklopiti i kuhati na niskoj temperaturi oko 3 h, povremeno okrečući meso.
Po potrebi dodati bibera i soli.
Meso izvaditi i istrgati uz pomoć dvije viljuške, a u šerpu dodati spaghette. Kuhati 10 minuta.
Spaghette poslužiti s mesom.
Juneći vrat s pastom
Sastojci
Follow The Directions
U šerpi zagrijati ulje.
Dodati juneći vrat i zapeći s obje strane.
Izvaditi meso i ostaviti po strani.
U šerpu dodati luk, bijeli luk i mrkvu.
Pržiti 3-4 minute dok povrće ne omekša.
Zatim dodati paradajz pastu i temeljac. Izmiješati.
Vratiti meso nazad u šerpu.
Dodati i ružmarin.
Poklopiti i kuhati na niskoj temperaturi oko 3 h, povremeno okrečući meso.
Po potrebi dodati bibera i soli.
Meso izvaditi i istrgati uz pomoć dvije viljuške, a u šerpu dodati spaghette. Kuhati 10 minuta.
Spaghette poslužiti s mesom.