Juneći vrat s pastom

Juneći vrat s pastom
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    3 h
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Korak 1

U šerpi zagrijati ulje.

Korak 2

Dodati juneći vrat i zapeći s obje strane.

Korak 3

Izvaditi meso i ostaviti po strani.

Korak 4

U šerpu dodati luk, bijeli luk i mrkvu.

Korak 5

Pržiti 3-4 minute dok povrće ne omekša.

Korak 6

Zatim dodati paradajz pastu i temeljac. Izmiješati.

Korak 7

Vratiti meso nazad u šerpu.

Korak 8

Dodati i ružmarin.

Korak 9

Poklopiti i kuhati na niskoj temperaturi oko 3 h, povremeno okrečući meso.

Korak 10

Po potrebi dodati bibera i soli.

Korak 11

Meso izvaditi i istrgati uz pomoć dvije viljuške, a u šerpu dodati spaghette. Kuhati 10 minuta.

Korak 12

Spaghette poslužiti s mesom.

Pogledajte još