Kavurma od junećeg buta

Kavurma od junećeg buta
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    4 h

Sastojci

Koraci

Korak 1

U šerpu dodati juneći but izrezan na kockice i so. Izmiješati.

Korak 2

Ostaviti u frižider preko noći.

Korak 3

Šerpu s mesom staviti na kolo.

Korak 4

Kuhati pokriveno uz povremno miješanje dok meso ne poprimi boju sa svih strana.

Korak 5

Dodati maslac.

Korak 6

Kuhati na niskoj temperaturi uz povremeno miješanje, dok ne nestane tečnosti, a meso ne omekša (3-4 sata).

Korak 7

Prebaciti u zdjelu, sačekati da se ohladi, a zatim staviti u frižider.

Korak 8

Koristiti po želji uz pire od krompira, sendvičima, pastu i slično.

Pogledajte još