-
Priprema10 min
-
Kuhanje15 min
Sastojci
Koraci
Bez nereda, uz minimalan trud, uživajte u jesenskom specijalitetu – kesteni sočni iznutra, a hrskavi izvana.
Najprije oštrim nožem isječemo kestene, stvarajući jedan rez (ili u obliku krsta) na zaobljenom dijelu. Kako bismo izbjegli rizik da se posječemo, koristimo veliki nož i stavljamo kesten na površinu dok ga režemo.
Stavite kestene u šerpu i prelijte ih vodom.
Stavite na kolo i kada počne da ključa kuhajte nekoliko minuta.
U ovom trenutku uzimamo korpu za fritezu, ocijedimo kestene i stavljamo ih direktno u korpu. Stavite u fritezu i pecite na 200°C 15-16 minuta.
Na pola kuhanja protresite korpu da se kesteni umiješaju.
Skuhane kestene prebacite u zdjelu u koju ste ubacili kuhinjsku krpu.
Dobro ih pokrijte i ostavite da odstoje 4-5 minuta, kako bi nakon toga bili mekani i lako se gulili.
Kesteni iz friteze na vrući zrak
Sastojci
Follow The Directions
Bez nereda, uz minimalan trud, uživajte u jesenskom specijalitetu – kesteni sočni iznutra, a hrskavi izvana.
Najprije oštrim nožem isječemo kestene, stvarajući jedan rez (ili u obliku krsta) na zaobljenom dijelu. Kako bismo izbjegli rizik da se posječemo, koristimo veliki nož i stavljamo kesten na površinu dok ga režemo.
Stavite kestene u šerpu i prelijte ih vodom.
Stavite na kolo i kada počne da ključa kuhajte nekoliko minuta.
U ovom trenutku uzimamo korpu za fritezu, ocijedimo kestene i stavljamo ih direktno u korpu. Stavite u fritezu i pecite na 200°C 15-16 minuta.
Na pola kuhanja protresite korpu da se kesteni umiješaju.
Skuhane kestene prebacite u zdjelu u koju ste ubacili kuhinjsku krpu.
Dobro ih pokrijte i ostavite da odstoje 4-5 minuta, kako bi nakon toga bili mekani i lako se gulili.