Kesteni iz friteze na vrući zrak

Kesteni iz friteze na vrući zrak
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    15 min

Sastojci

Koraci

Bez nereda, uz minimalan trud, uživajte u jesenskom specijalitetu – kesteni sočni iznutra, a hrskavi izvana.

Korak 1

Najprije oštrim nožem isječemo kestene, stvarajući jedan rez (ili u obliku krsta) na zaobljenom dijelu. Kako bismo izbjegli rizik da se posječemo, koristimo veliki nož i stavljamo kesten na površinu dok ga režemo.

Korak 2

Stavite kestene u šerpu i prelijte ih vodom.

Korak 3

Stavite na kolo i kada počne da ključa kuhajte nekoliko minuta.

Korak 4

U ovom trenutku uzimamo korpu za fritezu, ocijedimo kestene i stavljamo ih direktno u korpu. Stavite u fritezu i pecite na 200°C 15-16 minuta.

Korak 5

Na pola kuhanja protresite korpu da se kesteni umiješaju.

Korak 6

Skuhane kestene prebacite u zdjelu u koju ste ubacili kuhinjsku krpu.

Korak 7

Dobro ih pokrijte i ostavite da odstoje 4-5 minuta, kako bi nakon toga bili mekani i lako se gulili.

Pogledajte još