-
Priprema30 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
Crvenu leću operite i dodajte u šerpu zajedno sa vodom. Nakon što zavri kuhajte 10-15 minuta ili dok leća ne omekša.
Skinite s kola i dodajte bulgur. Izmiješajte, poklopite i ostavite da odstoji 30 minuta.
U tavi zagrijte ulje, dodajte luk i pržite dok ne porumeni, zatim dodajte paradajz pastu i pržite još 1-2 minute i skinite s kola.
Luk s paradajz pastom dodaje leći i bulguru. Dobro izmiješajte.
Dodajte so, papriku, biber, kumin, peršun i mladi luk. Izmiješajte.
Oblikujte kofte i redajte na listove rukole ili zelene salate.
Poslužite sa kriškama limuna. Uživajte u receptu i pošaljite nam Vaše fotografije!
Kofte od crvene leće i bulgura
Sastojci
Follow The Directions
Crvenu leću operite i dodajte u šerpu zajedno sa vodom. Nakon što zavri kuhajte 10-15 minuta ili dok leća ne omekša.
Skinite s kola i dodajte bulgur. Izmiješajte, poklopite i ostavite da odstoji 30 minuta.
U tavi zagrijte ulje, dodajte luk i pržite dok ne porumeni, zatim dodajte paradajz pastu i pržite još 1-2 minute i skinite s kola.
Luk s paradajz pastom dodaje leći i bulguru. Dobro izmiješajte.
Dodajte so, papriku, biber, kumin, peršun i mladi luk. Izmiješajte.
Oblikujte kofte i redajte na listove rukole ili zelene salate.
Poslužite sa kriškama limuna. Uživajte u receptu i pošaljite nam Vaše fotografije!
Ocijeni