- Kuhinja: Bliski Istok
- Težina: Lagano
-
Priprema10 min
-
Kuhanje25 min
Sastojci
Koraci
Kofte od crvene leće osim što su zdrave i ukusne, također su i jednostavne za pripremiti.
U tavi zagrijati maslinovo ulje, dadati luk i pržiti na laganoj vatri oko 5 minuta.
U zdjelu dodati leću, luk, mrkvu, peršun, so, kurkumu i jaje. Izmiješati.
Dodati brašno i izmiješati.
Oblikovati kofte, redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Pećnicu zagrijati na 180°C, peći 25-30 minuta.
Sos: U manju zdjelu dodati tahini, svježe cijeđeni limun, vodu i po želji bibera i soli. Izmiješati.
Kofte poslužiti s umakom od tahinija. Prijatno!
Kofte od crvene leće s umakom od tahinija
Sastojci
Follow The Directions
Kofte od crvene leće osim što su zdrave i ukusne, također su i jednostavne za pripremiti.
U tavi zagrijati maslinovo ulje, dadati luk i pržiti na laganoj vatri oko 5 minuta.
U zdjelu dodati leću, luk, mrkvu, peršun, so, kurkumu i jaje. Izmiješati.
Dodati brašno i izmiješati.
Oblikovati kofte, redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Pećnicu zagrijati na 180°C, peći 25-30 minuta.
Sos: U manju zdjelu dodati tahini, svježe cijeđeni limun, vodu i po želji bibera i soli. Izmiješati.
Kofte poslužiti s umakom od tahinija. Prijatno!