- Kuhinja: Turska
- Težina: Lagano
-
Priprema30 min
-
Kuhanje40 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Kofte: U zdjelu dodati mljeveno meso, suncokretovo ulje, naribani luk, krušne mrvice, 1 malu kašiku soli, biber, papriku, sodu i 100 ml vode.
Izmiješati.
Pokriti plastičnom folijom i ostaviti preko noći u frižider ili na nekoliko sati.
Lepina: Kockice lepine rasporediti na pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 180°C, 15-20 minuta.
Sos: U šerpu dodati paradajz pastu, 1/2 male kašike soli i vruću vodu. Izmiješati. Kuhati nekoliko minuta i vaš sos je spreman.
Kašikom vaditi smjesu od mesa, oblikovati lopticu a zatim je pritisnuti.
Zagrijati grill tavu.
Peći kofte s jedne strane 1-2 minute, okrenuti i peći s druge strane još 1-2 minute ili dok kofte ne budu pečene.
Na 4 tanjira rasporediti zapečenu lepinu, preliti sosom, a sa strane poredati kofte.
Po želji poslužiti s grillovanim povrćem i kajmakom.
Kofte sa zapečenom lepinom
Sastojci
Follow The Directions
Kofte: U zdjelu dodati mljeveno meso, suncokretovo ulje, naribani luk, krušne mrvice, 1 malu kašiku soli, biber, papriku, sodu i 100 ml vode.
Izmiješati.
Pokriti plastičnom folijom i ostaviti preko noći u frižider ili na nekoliko sati.
Lepina: Kockice lepine rasporediti na pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 180°C, 15-20 minuta.
Sos: U šerpu dodati paradajz pastu, 1/2 male kašike soli i vruću vodu. Izmiješati. Kuhati nekoliko minuta i vaš sos je spreman.
Kašikom vaditi smjesu od mesa, oblikovati lopticu a zatim je pritisnuti.
Zagrijati grill tavu.
Peći kofte s jedne strane 1-2 minute, okrenuti i peći s druge strane još 1-2 minute ili dok kofte ne budu pečene.
Na 4 tanjira rasporediti zapečenu lepinu, preliti sosom, a sa strane poredati kofte.
Po želji poslužiti s grillovanim povrćem i kajmakom.