-
Priprema20 min
-
Kuhanje40 min
-
Broj osoba8
Sastojci
Koraci
Sos: U šerpu dodati 75 g smeđeg šećera i vrhnje za kuhanje.
Kada zavri smanjiti temperaturu i kuhati uz često miješanje dok ne postane tamnije i gušće.
Ohladiti na sobnoj temperaturi, a zatim ohladiti u frižideru.
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Tijesto: U zdjelu dodati maslac sobne temperature, 220 g smeđeg šećer, jaja, đumbir i cimet. Izmiješati. Dodati brašno i prašak za pecivo. Miješati dok se sastojci ne sjedine.
Kriške jabuke preliti sokom od limuna.
Pekač 32x25 cm obložiti papirom za pečenje.
Na dno pekača rasporediti polovicu tijesta i polovicu jabuka.
Preko rasporediti preostalo tijesto i kriške jabuka.
Peći 35-40 minuta.
Sačekati da se ohladi.
Poslužiti sa sosom.
Kolač s jabukama
Sastojci
Follow The Directions
Sos: U šerpu dodati 75 g smeđeg šećera i vrhnje za kuhanje.
Kada zavri smanjiti temperaturu i kuhati uz često miješanje dok ne postane tamnije i gušće.
Ohladiti na sobnoj temperaturi, a zatim ohladiti u frižideru.
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Tijesto: U zdjelu dodati maslac sobne temperature, 220 g smeđeg šećer, jaja, đumbir i cimet. Izmiješati. Dodati brašno i prašak za pecivo. Miješati dok se sastojci ne sjedine.
Kriške jabuke preliti sokom od limuna.
Pekač 32x25 cm obložiti papirom za pečenje.
Na dno pekača rasporediti polovicu tijesta i polovicu jabuka.
Preko rasporediti preostalo tijesto i kriške jabuka.
Peći 35-40 minuta.
Sačekati da se ohladi.
Poslužiti sa sosom.