-
Priprema10 min
-
Kuhanje30 mim
-
Broj osoba12
Sastojci
Koraci
Kora: U zdjelu dodati jaja i 60 g šećera. Izmiješati.
Dodati ulje, 120 g kokosa, prezlu, lješnjak i prašak ze pecivo. Miješati dok se sastojci ne sjedine.
Izliti u pekač 27x27 cm.
Peći na 160°C, 30 minuta.
Zaljev: U šerpu dodati 200 g šećera i vodu. Nakon što zavri kuhati još 10 minuta. Pečenu koru preliti zaljevom.
Krema: U šerpu dodati mlijeko, vanilin šećer, 100 g šećera i gustin. Kuhati na laganoj vatri dok ne dobijete gustu kremu.
Skinuti s vatre i dodati šlag u prahu, dobro izmiješati a zatim ravnomjerno rasporediti po kori.
Posuti kokosom, a zatim ostaviti da se ohladi.
Kolač s lješnjakom i kokosom
Sastojci
Follow The Directions
Kora: U zdjelu dodati jaja i 60 g šećera. Izmiješati.
Dodati ulje, 120 g kokosa, prezlu, lješnjak i prašak ze pecivo. Miješati dok se sastojci ne sjedine.
Izliti u pekač 27x27 cm.
Peći na 160°C, 30 minuta.
Zaljev: U šerpu dodati 200 g šećera i vodu. Nakon što zavri kuhati još 10 minuta. Pečenu koru preliti zaljevom.
Krema: U šerpu dodati mlijeko, vanilin šećer, 100 g šećera i gustin. Kuhati na laganoj vatri dok ne dobijete gustu kremu.
Skinuti s vatre i dodati šlag u prahu, dobro izmiješati a zatim ravnomjerno rasporediti po kori.
Posuti kokosom, a zatim ostaviti da se ohladi.
Ocijeni