-
Priprema15 min
-
Kuhanje10 min
-
Broj osoba18
Jedinstvena kombinacija okusa i neodoljiva tekstura će sigurno oduševiti ljubitelje kolačića. U njima možete uživati u svakoj prilici bilo da se radi o popodnevnom čaju ili desertu nakon večere. Isprobajte ovaj ukusni recept za kolačiće i označite nas na Instagramu kako bismo vidjeli vaše fotografije i čuli mišljenje.
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrije na 180°C.
Dva pleha obložite papirom za pečenje.
U zdjelu dodajte brašno, prašak za pecivo, gustin i so. Izmiješajte i ostavite sa strane.
U drugoj zdjeli izmiješajte šećer sa limunovom koricom. Miješajte dok ne zamiriše.
Zatim dodajte jaje i ulje. Izmiksajte da se sjedini.
Dodajte aromu vanilije i sok od limuna. Ponovo izmiješajte dok se ne sjedini.
Postepeno dodajite brašno, jagode i čokoladu. Nemojte previše miješati.
Koristeći kašiku za sladoled, uzimajte jednake porcije tijesta i stavljajte na pripremljene plehove za pečenje ostavljajući između razmak.
Pecite oko 10-12 minuta, dok kolačići blago ne porumene na ivicama.
Sačekajte da se ohladi i poslužite. Prijatno!
Kolačići sa jagodama i bijelom čokoladom
Sastojci
Follow The Directions
Pećnicu zagrije na 180°C.
Dva pleha obložite papirom za pečenje.
U zdjelu dodajte brašno, prašak za pecivo, gustin i so. Izmiješajte i ostavite sa strane.
U drugoj zdjeli izmiješajte šećer sa limunovom koricom. Miješajte dok ne zamiriše.
Zatim dodajte jaje i ulje. Izmiksajte da se sjedini.
Dodajte aromu vanilije i sok od limuna. Ponovo izmiješajte dok se ne sjedini.
Postepeno dodajite brašno, jagode i čokoladu. Nemojte previše miješati.
Koristeći kašiku za sladoled, uzimajte jednake porcije tijesta i stavljajte na pripremljene plehove za pečenje ostavljajući između razmak.
Pecite oko 10-12 minuta, dok kolačići blago ne porumene na ivicama.
Sačekajte da se ohladi i poslužite. Prijatno!
Ocijeni