Krekeri

Krekeri
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    20 min

Sastojci

Koraci

Čuvati na hladnom i suhom mjestu, hermetički zatvoreno i do 20 dana.

Korak 1

Pećnicu zagrijati na 190°C.

Korak 2

U zdjelu dodati brašno, so, prašak za pecivo, maslinovo ulje i vodu. Miješati dok ne dobijete glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke.

Korak 3

Tijesto podjeliti na 4 jednaka dijela.

Korak 4

U prvi dio dodati paradajz pastu i origano, u drugi chilli pahuljice, treći papriku, četvrti bijeli luk u granulama. Izmiješati.

Korak 5

Po želji oblikovati krekere.

Korak 6

Redati na pleh obložen papirom za pečenje.

Korak 7

Peći oko 20 minuta.

Korak 8

Sačekati da se malo ohlade a zatim poslužiti.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!