- Kuhinja: Italijanska
- Težina: Lagano
-
Priprema15 min
-
Kuhanje45 min
-
Broj osoba8
U ovoj bogatoj kremastoj supi možete uživati tokom cijele godine.
Sastojci
Koraci
U velikoj šerpi zagrijte ulje. Za bolje rezultate piletinu pržite iz više puta. Piletinu malo poslite i pobiberite, pa pržite dok ne porumeni.
Izvadite piletinu u zdjelu, a postupak ponovite i sa preostalom piletinom.
U istu šerpu dodajte maslac, luk i mrkvu. Dinstajte 8-10 minuta.
Zatim dodajte brašno i kuhajte 1 minutu.
Miješajući dodajte pileći temeljac i sok od limuna.
Zatim vratite piletinu u šerpu.
Nakon što zavri kuhajte 15-20 minuta.
Dodajte orzo i kuhajte još 10 minuta.
Nakon 10 minuta dodajte vrhnje za kuhanje, naribani parmezan i peršun. Kuhajte dok ne zavri, a zatim skinite sa kola.
Poklopite i ostavite supu da odstoji 30 minuta da se zgusne, a zatim poslužite. Prijatno!
Kremasta supa sa orzom i piletinom
Sastojci
Follow The Directions
U velikoj šerpi zagrijte ulje. Za bolje rezultate piletinu pržite iz više puta. Piletinu malo poslite i pobiberite, pa pržite dok ne porumeni.
Izvadite piletinu u zdjelu, a postupak ponovite i sa preostalom piletinom.
U istu šerpu dodajte maslac, luk i mrkvu. Dinstajte 8-10 minuta.
Zatim dodajte brašno i kuhajte 1 minutu.
Miješajući dodajte pileći temeljac i sok od limuna.
Zatim vratite piletinu u šerpu.
Nakon što zavri kuhajte 15-20 minuta.
Dodajte orzo i kuhajte još 10 minuta.
Nakon 10 minuta dodajte vrhnje za kuhanje, naribani parmezan i peršun. Kuhajte dok ne zavri, a zatim skinite sa kola.
Poklopite i ostavite supu da odstoji 30 minuta da se zgusne, a zatim poslužite. Prijatno!