-
Priprema20 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba8
Sastojci
Koraci
U veću zdjelu dodati toplo mlijeko, kvasac i šećer. Promiješati i ostaviti da odstoji 10 - 15 minuta.
Mlijeku dodati jaja, vanilin šećer i otopljeni maslac. Dobro izmiješati.
Dodati so i polovicu brašna. Izmiješati.
Zatim dodati preostalo brašno i izmiješati.
Tijesto staviti u nauljenu posudu, pokriti plastičnom folijom i ostaviti da nadolazi najmanje 1h.
Pobrašniti radnu površinu i razvaljati tijesto tako da bude oko 1 cm debljine.
Uz pomoć rezača izrezati krofne.
Izrezane krofne pobrašniti, pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da nadolaze još 30 minuta.
U dubljoj posudi zagrijati ulje na 175°C.
Krofne peći oko 1-2 minute s obje strane.
Vaditi iz ulja i redati na kuhinjski papir, kako bi se ocjedio višak ulja.
Čokoladu otopiti na pari.
Krofne puniti nutellom, umakati u otopljenu čokoladu i ukrasiti čokoladnim mrvicama.
Krofne
Sastojci
Follow The Directions
U veću zdjelu dodati toplo mlijeko, kvasac i šećer. Promiješati i ostaviti da odstoji 10 - 15 minuta.
Mlijeku dodati jaja, vanilin šećer i otopljeni maslac. Dobro izmiješati.
Dodati so i polovicu brašna. Izmiješati.
Zatim dodati preostalo brašno i izmiješati.
Tijesto staviti u nauljenu posudu, pokriti plastičnom folijom i ostaviti da nadolazi najmanje 1h.
Pobrašniti radnu površinu i razvaljati tijesto tako da bude oko 1 cm debljine.
Uz pomoć rezača izrezati krofne.
Izrezane krofne pobrašniti, pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da nadolaze još 30 minuta.
U dubljoj posudi zagrijati ulje na 175°C.
Krofne peći oko 1-2 minute s obje strane.
Vaditi iz ulja i redati na kuhinjski papir, kako bi se ocjedio višak ulja.
Čokoladu otopiti na pari.
Krofne puniti nutellom, umakati u otopljenu čokoladu i ukrasiti čokoladnim mrvicama.
Ocijeni