Krofne iz friteze na vrući zrak

Krofne iz friteze na vrući zrak
  • Priprema
    30 min
  • Kuhanje
    20 min
  • Broj osoba
    10

Pokušajte napraviti krofne u fritezi na vrući zrak i nikada ih više nećete pržiti! Savršeno mekane, slatke i prelivene čokoladom!Krofne iz friteze na vrući zrak

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu od miksera dodajte mlijeko, jaje, žumanjak, kvasac i dobro izmiješajte dok se šećer i kvasac ne otope.

Korak 2

Dodajte brašno, so i maslac sa sobne temperature. Miksajte na srednje jakoj brzini 10-12 minuta, dok ne dobijete glatko tijesto koje se odvaja od rubova posude.

Korak 3

Pokrijte zdjelu plastičnom folijom i ostavite tijesto da se diže na sobnoj temperaturi 1-1 ½ sat ili dok se ne udvostruči. (Vrijeme čekanja ovisi o tome koliko je topla prostorija u kojoj se nalazi posuda.)

Korak 4

Izrežite 10 malih komada papira za pečenje, svaki dimenzija 10x10 cm, kako biste prebacili na njih krofne nakon što ih izrežete i da ih lakše prebacite u fritezu na vrući zrak.

Korak 5

Pospite radnu površinu brašnom i oklagijom razvaljajte tijesto tako da bude debljine 1-1,5 cm.

Korak 6

Izrežite krofne.

Korak 7

Uzmite ostatke tijesta i umijesite ga rukama.

Korak 8

Ponovo ga razvaljajte i slijedite isti postupak dok ne dobijete ukupno 10 krofni.

Korak 9

Pokrijte krofne kuhinjskom krpom i ostavite da se dižu na sobnoj temperaturi najmanje 30 minuta ili dok se ne udvostruče.

Korak 10

Prebacite prve 4 krofne, zajedno s papirom za pečenje, u korpu friteze i premažite ih otopljenim maslacem.

Korak 11

Pecite na 180°C, 3 minute a zatim ih okrenite, premažite otopljenim maslacem i pecite još 3 minute.

Korak 12

Izvadite krofne iz friteze i slijedite isti postupak za preostale.

Korak 13

Umočite krofne u otopljenu čokoladu za kuhanje, a zatim pospite šarenim mrvicama ili ukrasite otopljenom bijelom čokoladom i poslužite.

Pogledajte još