
-
Priprema30 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba10
Pokušajte napraviti krofne u fritezi na vrući zrak i nikada ih više nećete pržiti! Savršeno mekane, slatke i prelivene čokoladom!
Sastojci
Koraci
U zdjelu od miksera dodajte mlijeko, jaje, žumanjak, kvasac i dobro izmiješajte dok se šećer i kvasac ne otope.
Dodajte brašno, so i maslac sa sobne temperature. Miksajte na srednje jakoj brzini 10-12 minuta, dok ne dobijete glatko tijesto koje se odvaja od rubova posude.
Pokrijte zdjelu plastičnom folijom i ostavite tijesto da se diže na sobnoj temperaturi 1-1 ½ sat ili dok se ne udvostruči. (Vrijeme čekanja ovisi o tome koliko je topla prostorija u kojoj se nalazi posuda.)
Izrežite 10 malih komada papira za pečenje, svaki dimenzija 10x10 cm, kako biste prebacili na njih krofne nakon što ih izrežete i da ih lakše prebacite u fritezu na vrući zrak.
Pospite radnu površinu brašnom i oklagijom razvaljajte tijesto tako da bude debljine 1-1,5 cm.
Izrežite krofne.
Uzmite ostatke tijesta i umijesite ga rukama.
Ponovo ga razvaljajte i slijedite isti postupak dok ne dobijete ukupno 10 krofni.
Pokrijte krofne kuhinjskom krpom i ostavite da se dižu na sobnoj temperaturi najmanje 30 minuta ili dok se ne udvostruče.
Prebacite prve 4 krofne, zajedno s papirom za pečenje, u korpu friteze i premažite ih otopljenim maslacem.
Pecite na 180°C, 3 minute a zatim ih okrenite, premažite otopljenim maslacem i pecite još 3 minute.
Izvadite krofne iz friteze i slijedite isti postupak za preostale.
Umočite krofne u otopljenu čokoladu za kuhanje, a zatim pospite šarenim mrvicama ili ukrasite otopljenom bijelom čokoladom i poslužite.
Krofne iz friteze na vrući zrak
Sastojci
Follow The Directions

U zdjelu od miksera dodajte mlijeko, jaje, žumanjak, kvasac i dobro izmiješajte dok se šećer i kvasac ne otope.

Dodajte brašno, so i maslac sa sobne temperature. Miksajte na srednje jakoj brzini 10-12 minuta, dok ne dobijete glatko tijesto koje se odvaja od rubova posude.

Pokrijte zdjelu plastičnom folijom i ostavite tijesto da se diže na sobnoj temperaturi 1-1 ½ sat ili dok se ne udvostruči. (Vrijeme čekanja ovisi o tome koliko je topla prostorija u kojoj se nalazi posuda.)

Izrežite 10 malih komada papira za pečenje, svaki dimenzija 10x10 cm, kako biste prebacili na njih krofne nakon što ih izrežete i da ih lakše prebacite u fritezu na vrući zrak.

Pospite radnu površinu brašnom i oklagijom razvaljajte tijesto tako da bude debljine 1-1,5 cm.

Izrežite krofne.

Uzmite ostatke tijesta i umijesite ga rukama.

Ponovo ga razvaljajte i slijedite isti postupak dok ne dobijete ukupno 10 krofni.

Pokrijte krofne kuhinjskom krpom i ostavite da se dižu na sobnoj temperaturi najmanje 30 minuta ili dok se ne udvostruče.

Prebacite prve 4 krofne, zajedno s papirom za pečenje, u korpu friteze i premažite ih otopljenim maslacem.

Pecite na 180°C, 3 minute a zatim ih okrenite, premažite otopljenim maslacem i pecite još 3 minute.

Izvadite krofne iz friteze i slijedite isti postupak za preostale.

Umočite krofne u otopljenu čokoladu za kuhanje, a zatim pospite šarenim mrvicama ili ukrasite otopljenom bijelom čokoladom i poslužite.