Krompir sa pavlakom iz pećnice

Krompir sa pavlakom iz pećnice
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    40 min
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Korak 1

U odgovarajuću šerpu dodajte krompir i nalijte vode toliko da prekrije krompir.

Korak 2

Nakon što zavri, kuhajte 5 minuta, skinite sa šporeta i ocijedite vodu. Ocijeđen krompir ravnomjerno rasporedite u pekač.

Korak 3

U zdjeli izmiješajte 300 g pavlake, jaja, 1 kašiku ulja, so, biber, dimljenu slatku papriku, brašno i prašak za pecivo. Rasporedite preko krompira.

Korak 4

Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C, 25 minuta.

Korak 5

U zdjeli izmiješajte 700 g pavlake i bijeli luk.

Korak 6

U manjoj tavi zagrijte maslinovo ulje i čili u prahu.

Korak 7

Prije serviranja krompir premažite pavlakom s bijelim lukom i prelijte maslinovim uljem s čilijem. Prijatno!

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!