-
Priprema10 min
-
Kuhanje25 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodajte ricottu, špinat, so i biber. Dobro izmiješajte.
Razvaljate lisnato tijesto u obliku kruga i stavite u pleh 28 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Zatim na sredinu stavite zdjelu prečnika oko 12 cm i lagano pritisnite da se ocrta krug.
Skinite zdjelu i uz pomoć oštrog noža podijelite unutrašnjost kruga na 8 klinova.
Fil rasporedite van centralnog kruga.
Spojite unutrašnje klinove lisnatog tijesta sa vanjskim rubovima, formirajući krunu.
Tijesto premažite žumancem i pospite susamom.
U udubljenja stavite cherry paradajz.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, 25-30 minuta.
Kruna od lisnatog tijesta, špinata i cherry paradajza
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodajte ricottu, špinat, so i biber. Dobro izmiješajte.
Razvaljate lisnato tijesto u obliku kruga i stavite u pleh 28 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Zatim na sredinu stavite zdjelu prečnika oko 12 cm i lagano pritisnite da se ocrta krug.
Skinite zdjelu i uz pomoć oštrog noža podijelite unutrašnjost kruga na 8 klinova.
Fil rasporedite van centralnog kruga.
Spojite unutrašnje klinove lisnatog tijesta sa vanjskim rubovima, formirajući krunu.
Tijesto premažite žumancem i pospite susamom.
U udubljenja stavite cherry paradajz.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, 25-30 minuta.
Ocijeni