- Kuhinja: Italijanska
- Težina: Srednje
-
Priprema50 min
-
Kuhanje60 min
-
Broj osoba8
Sastojci
Koraci
Domaće lazanje sa slojevima mljevenog mesa u paradajz sosu, kremastog bachamel sosa i mozzarelle na vrhu. Ukoliko želite da naučite kako da napravite najbolje lazanje isprobajte ovaj recept.
Meso: U dubokoj tavi zagrijati maslinovo ulje. Dodati mljeveno meso. Pržiti uz često miješanje dok meso ne porumeni. Zatim dodati luk, bijeli luk, 1 malu kašiku soli, 1/2 male kašike bibera, origano i papriku. Izmiješati. Dodati paradajz pastu, paradajz sos, vodu i lovor. Nakon što zavri kuhati na niskoj temperaturi 40-60 minuta.
Bechamel sos: U šerpi otopiti maslac. Zatim dodati brašno, miješati dok ne dobijete gustu pastu. Miješajući iz više puta dodavati mlijeko. Kuhati dok ne dobijete gust sos. Dodati parmezn, 1/4 male kašike soli, 1/4 male kašike bibera i muškatni oraščić. Izmiješati.
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Redanje: U pekač rasporediti tanki sloj mljevenog mesa, preko redati kore lazanje, zatim rasporediti 1/3 mljevenog mesa, a preko 1/4 bachamel sosa. Preko rasporediti 1/4 naribane mozzarelle. Postupak ponoviti još 2 puta. Završiti s korama lazanje, bachamel sosom i naribanom mozzarellom.
Pekač pokriti aluminijskom folijom.
Peći oko 40 minuta, a zatim skinuti foliju i peći još 15-20 minuta.
Izvaditi iz pećnice.
Sačekati da se ohladi 15-20 minuta prije posluživanja. Prijatno!
-
- coolinarika lazanje s mljevenim mesom
- jelo s mljevenim mesom
- kako napraviti lazanje s mljevenim mesom
- kako se prave lazanje sa mljevenim mesom
- lazanje
- lazanje od mljevenog mesa
- lazanje priprema
- lazanje recept sa mljevenim mesom
- lazanje recepti sa mljevenim mesom
- lazanje s mesom
- lazanje s mljevenim mesom
- lazanje sa fasiranim mesom recept
- lazanje sa mljevenim mesom
- lazanje sastojci
- mljeveno meso recept
- najbolje lazanje
- najbolje lazanje recept
- priprema lazanja sa mljevenim mesom
- priprema lazanje sa mljevenim mesom
- recept lazanje s mljevenim mesom
- recept za lazanje sa mljevenim mesom
- recept za lazanje sa mljevenim mesom i sirom
- recepti sa korama za lazanje
- sastojci za lazanje
- sos za lazanje
- zapečena tjestenina sa mljevenim mesom
Lazanje s mljevenim mesom
Sastojci
Follow The Directions
Domaće lazanje sa slojevima mljevenog mesa u paradajz sosu, kremastog bachamel sosa i mozzarelle na vrhu. Ukoliko želite da naučite kako da napravite najbolje lazanje isprobajte ovaj recept.
Meso: U dubokoj tavi zagrijati maslinovo ulje. Dodati mljeveno meso. Pržiti uz često miješanje dok meso ne porumeni. Zatim dodati luk, bijeli luk, 1 malu kašiku soli, 1/2 male kašike bibera, origano i papriku. Izmiješati. Dodati paradajz pastu, paradajz sos, vodu i lovor. Nakon što zavri kuhati na niskoj temperaturi 40-60 minuta.
Bechamel sos: U šerpi otopiti maslac. Zatim dodati brašno, miješati dok ne dobijete gustu pastu. Miješajući iz više puta dodavati mlijeko. Kuhati dok ne dobijete gust sos. Dodati parmezn, 1/4 male kašike soli, 1/4 male kašike bibera i muškatni oraščić. Izmiješati.
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Redanje: U pekač rasporediti tanki sloj mljevenog mesa, preko redati kore lazanje, zatim rasporediti 1/3 mljevenog mesa, a preko 1/4 bachamel sosa. Preko rasporediti 1/4 naribane mozzarelle. Postupak ponoviti još 2 puta. Završiti s korama lazanje, bachamel sosom i naribanom mozzarellom.
Pekač pokriti aluminijskom folijom.
Peći oko 40 minuta, a zatim skinuti foliju i peći još 15-20 minuta.
Izvaditi iz pećnice.
Sačekati da se ohladi 15-20 minuta prije posluživanja. Prijatno!