-
Priprema20 min
-
Kuhanje5 min
-
Broj osoba10
Nema ništa bolje od čaše hladne, osvježavajuće limunade na vrućem ljetom danu. Ovaj recept je jednostavno najbolji – svježe iscijeđeni limunov sok i pasirana jagoda.
Sastojci
Koraci
Sirup: U manju šerpu dodajte šećer i koricu od limuna. Prstima promiješajte šećer i koricu kako biste aktivirali limunova ulja.
Ulijte 240 ml vode, a zatim stavite na šporet.
Zagrijte na srednje jakoj temperaturi i kuhajte dok se šećer potpuno ne otopi.
Sačekajte da se sirup skroz ohladi.
Oprane jagode stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatki pire. Ukoliko nemate blender zgnječite jagode uz pomoć viljuške ili gnječilice za pire.
U bokal dodajte sirup, pasirane jagode, iscijeđeni sok od limuna i 1,4 l vode.
Izmiješajte.
Po želji poslužite sa kockicama leda, svježim jagodama i mentom.
Limunada sa jagodama
Sastojci
Follow The Directions
Sirup: U manju šerpu dodajte šećer i koricu od limuna. Prstima promiješajte šećer i koricu kako biste aktivirali limunova ulja.
Ulijte 240 ml vode, a zatim stavite na šporet.
Zagrijte na srednje jakoj temperaturi i kuhajte dok se šećer potpuno ne otopi.
Sačekajte da se sirup skroz ohladi.
Oprane jagode stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatki pire. Ukoliko nemate blender zgnječite jagode uz pomoć viljuške ili gnječilice za pire.
U bokal dodajte sirup, pasirane jagode, iscijeđeni sok od limuna i 1,4 l vode.
Izmiješajte.
Po želji poslužite sa kockicama leda, svježim jagodama i mentom.
Ocijeni