-
Priprema10 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Zagrijati tavu, a zatim dodati 20 g maslaca.
File lososa začiniti soli i biberom.
Kada se maslac otopi dodati file lososa. Kožu okrenuti prema dolje i peći na laganoj vatri oko 7 minuta, zatim file okrenuti i peći još 3 minute.
Dok se file lososa peče, napravite umak od maslaca i limuna.
U manju posudu dodati sok od limuna. Na srednje jakoj vatri kuhati dok se sok od limuna ne upolovi.
Zatim dodati vrhnje za kuhanje, pojačati temperaturu i kuhati dok se ne upolovi.
Maslac izrezati na manje komade. Smanjiti temperaturu i dodavati komad po komad maslaca (sačekati da se prvi komad otopi, pa dodati dr.).
Dodati so i svježe sjeckani peršun. Dobro izmiješati.
Pečeni file lososa preliti umakom.
Umak treba čuvati na toplom mjestu. Ukoliko se ohladi i pokušate ga zagrijati, maslac će se odvojiti od umaka.
Losos s umakom od limuna i maslaca
Sastojci
Follow The Directions
Zagrijati tavu, a zatim dodati 20 g maslaca.
File lososa začiniti soli i biberom.
Kada se maslac otopi dodati file lososa. Kožu okrenuti prema dolje i peći na laganoj vatri oko 7 minuta, zatim file okrenuti i peći još 3 minute.
Dok se file lososa peče, napravite umak od maslaca i limuna.
U manju posudu dodati sok od limuna. Na srednje jakoj vatri kuhati dok se sok od limuna ne upolovi.
Zatim dodati vrhnje za kuhanje, pojačati temperaturu i kuhati dok se ne upolovi.
Maslac izrezati na manje komade. Smanjiti temperaturu i dodavati komad po komad maslaca (sačekati da se prvi komad otopi, pa dodati dr.).
Dodati so i svježe sjeckani peršun. Dobro izmiješati.
Pečeni file lososa preliti umakom.
Umak treba čuvati na toplom mjestu. Ukoliko se ohladi i pokušate ga zagrijati, maslac će se odvojiti od umaka.