
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
U šerpu dodati juneći but. Pržiti dok ne pusti vodu i ne dobije boju.
Dodati 240 ml vruće vode, poklopiti i kuhati na niskoj temperaturi dok voda ne savri.
Zatim dodati suncokretovo ulje. Izmiješati.
Preko rasporediti 85 g riže, zatim poredati kolutiće krompira, a preko krompira preostalih 85 g riže.
Preko rasporediti komadiće maslaca i posoliti.
Preliti vrućom vodom, tako da vruća voda bude 1 cm iznad riže.
Poklopiti i kuhati na niskoj temperaturi, dok riža ne apsorbuje svu vodu.
Skinuti s kola, skinuti poklopac, pokriti kuhinjskim papirom a zatim opet poklopiti. Ostaviti tako da stoji 10 minuta.
Skinuti poklopac i papir, na šerpu staviti tacnu a zatim je okrenuti.
Servirati s krastavcem, paradajzom, zelenom salatom, paprikom i grčkim jogurtom.
Maklube
Sastojci
Follow The Directions

U šerpu dodati juneći but. Pržiti dok ne pusti vodu i ne dobije boju.

Dodati 240 ml vruće vode, poklopiti i kuhati na niskoj temperaturi dok voda ne savri.

Zatim dodati suncokretovo ulje. Izmiješati.

Preko rasporediti 85 g riže, zatim poredati kolutiće krompira, a preko krompira preostalih 85 g riže.

Preko rasporediti komadiće maslaca i posoliti.

Preliti vrućom vodom, tako da vruća voda bude 1 cm iznad riže.

Poklopiti i kuhati na niskoj temperaturi, dok riža ne apsorbuje svu vodu.

Skinuti s kola, skinuti poklopac, pokriti kuhinjskim papirom a zatim opet poklopiti. Ostaviti tako da stoji 10 minuta.

Skinuti poklopac i papir, na šerpu staviti tacnu a zatim je okrenuti.

Servirati s krastavcem, paradajzom, zelenom salatom, paprikom i grčkim jogurtom.