Mantije sa mljevenim mesom

Mantije sa mljevenim mesom
  • Priprema
    30 min
  • Kuhanje
    40 min
  • Broj osoba
    8

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodajte brašno, 1 malu kašiku soli i vodu. Miješajte dok ne dobijete mekano tijesto, koje se ne lijepi za ruke. Ukoliko bude potrebno dodajte još 1-2 kašike brašna.

Korak 2

Zdjelu pokrijte plastičnom folijom i ostavite da odstoji 10-15 minuta.

Korak 3

Otopljenom maslacu uklonite bijelu pjenu i dodajte ulje. Izmiješajte i ostavite sa strane.

Korak 4

Pobrašnite radnu površinu i podijelite tijesto na 6 jednakih dijelova. Oblikujte loptice i držite ih pokrivene da ne bi dobile koricu.

Korak 5

Uzmite jednu lopticu, razvucite je uz pomoć oklagije tako da bude dijametra oko 30 cm.

Korak 6

Nauljite odgovarajući tanjir smjesom od maslaca i ulja, zatim stavite jufku koju ste prethodno razvukli i nauljite preko.

Korak 7

Na isti način razvucite i ostale loptice tijesta i redajte razvačenu jufku jednu na drugu, na tanjir uljeći svaku. Pokrijte plastičnom folijom o ostavite da odmaraju 15-20 minuta.

Korak 8

U zdjelu dodajte mljeveno meso, isjeckani luk, 1 malu kašiku soli i biber.

Korak 9

Podmažite odgovarajuću tepsiju.

Korak 10

Uzmite jednu nauljenu jufku, stavite na radnu površinu i razvlačite je povlačeći je rukama.

Korak 11

Na jufku stavite nadjev od mljevenog mesa dužom stranom i zrolajte, a zatim podijelite na komade od 4-5 cm.

Korak 12

Mantije oblikujte tako što ćete saviti rubove komada koje ste odrezali i redati u tepsiju.

Korak 13

Pecite na 200°C, oko 40 minuta.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!