-
Priprema30 min
-
Kuhanje40 min
-
Broj osoba8
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodajte brašno, 1 malu kašiku soli i vodu. Miješajte dok ne dobijete mekano tijesto, koje se ne lijepi za ruke. Ukoliko bude potrebno dodajte još 1-2 kašike brašna.
Zdjelu pokrijte plastičnom folijom i ostavite da odstoji 10-15 minuta.
Otopljenom maslacu uklonite bijelu pjenu i dodajte ulje. Izmiješajte i ostavite sa strane.
Pobrašnite radnu površinu i podijelite tijesto na 6 jednakih dijelova. Oblikujte loptice i držite ih pokrivene da ne bi dobile koricu.
Uzmite jednu lopticu, razvucite je uz pomoć oklagije tako da bude dijametra oko 30 cm.
Nauljite odgovarajući tanjir smjesom od maslaca i ulja, zatim stavite jufku koju ste prethodno razvukli i nauljite preko.
Na isti način razvucite i ostale loptice tijesta i redajte razvačenu jufku jednu na drugu, na tanjir uljeći svaku. Pokrijte plastičnom folijom o ostavite da odmaraju 15-20 minuta.
U zdjelu dodajte mljeveno meso, isjeckani luk, 1 malu kašiku soli i biber.
Podmažite odgovarajuću tepsiju.
Uzmite jednu nauljenu jufku, stavite na radnu površinu i razvlačite je povlačeći je rukama.
Na jufku stavite nadjev od mljevenog mesa dužom stranom i zrolajte, a zatim podijelite na komade od 4-5 cm.
Mantije oblikujte tako što ćete saviti rubove komada koje ste odrezali i redati u tepsiju.
Pecite na 200°C, oko 40 minuta.
Mantije sa mljevenim mesom
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodajte brašno, 1 malu kašiku soli i vodu. Miješajte dok ne dobijete mekano tijesto, koje se ne lijepi za ruke. Ukoliko bude potrebno dodajte još 1-2 kašike brašna.
Zdjelu pokrijte plastičnom folijom i ostavite da odstoji 10-15 minuta.
Otopljenom maslacu uklonite bijelu pjenu i dodajte ulje. Izmiješajte i ostavite sa strane.
Pobrašnite radnu površinu i podijelite tijesto na 6 jednakih dijelova. Oblikujte loptice i držite ih pokrivene da ne bi dobile koricu.
Uzmite jednu lopticu, razvucite je uz pomoć oklagije tako da bude dijametra oko 30 cm.
Nauljite odgovarajući tanjir smjesom od maslaca i ulja, zatim stavite jufku koju ste prethodno razvukli i nauljite preko.
Na isti način razvucite i ostale loptice tijesta i redajte razvačenu jufku jednu na drugu, na tanjir uljeći svaku. Pokrijte plastičnom folijom o ostavite da odmaraju 15-20 minuta.
U zdjelu dodajte mljeveno meso, isjeckani luk, 1 malu kašiku soli i biber.
Podmažite odgovarajuću tepsiju.
Uzmite jednu nauljenu jufku, stavite na radnu površinu i razvlačite je povlačeći je rukama.
Na jufku stavite nadjev od mljevenog mesa dužom stranom i zrolajte, a zatim podijelite na komade od 4-5 cm.
Mantije oblikujte tako što ćete saviti rubove komada koje ste odrezali i redati u tepsiju.
Pecite na 200°C, oko 40 minuta.
Ocijeni