Mantije

Mantije
  • Priprema
    30 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodati brašno, so, mlijeko i 100 ml suncokretovog ulje. Miješati dok ne dobijete glatko tijesto.

Korak 2

Ostaviti da odstoji 20-30 min, a zatim tijesto podijeliti na 8 jednakih dijelova i oblikovati loptice.

Korak 3

Poredati ih na nauljen tanjir i ostaviti da odstoje 20 minuta.

Korak 4

Nauljiti ruke i lagano spoljoštiti svaku lopticu. Ostaviti da odstoji dok pripremite punjenje.

Korak 5

U zdjelu dodati mljeveno meso, nariban luk, so, biber i 3 kašike suncokretovog ulja. Izmiješati.

Korak 6

Rukama razvući jednu jufku, a zatim drugu. Potom staviti jednu na drugu pa ih razvući obje zajedno.

Korak 7

Dužim stranicama rasporediti meso i zarolati s obje strane do pola. Rezati na svako 4 cm, krajeve saviti ispod i redati u nauljenu tepsiju.

Korak 8

Ponoviti postupak i s preostalim tijestom.

Korak 9

Peći na 200°C oko 30 minuta.

Pogledajte još