-
Priprema30 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati brašno, so, mlijeko i 100 ml suncokretovog ulje. Miješati dok ne dobijete glatko tijesto.
Ostaviti da odstoji 20-30 min, a zatim tijesto podijeliti na 8 jednakih dijelova i oblikovati loptice.
Poredati ih na nauljen tanjir i ostaviti da odstoje 20 minuta.
Nauljiti ruke i lagano spoljoštiti svaku lopticu. Ostaviti da odstoji dok pripremite punjenje.
U zdjelu dodati mljeveno meso, nariban luk, so, biber i 3 kašike suncokretovog ulja. Izmiješati.
Rukama razvući jednu jufku, a zatim drugu. Potom staviti jednu na drugu pa ih razvući obje zajedno.
Dužim stranicama rasporediti meso i zarolati s obje strane do pola. Rezati na svako 4 cm, krajeve saviti ispod i redati u nauljenu tepsiju.
Ponoviti postupak i s preostalim tijestom.
Peći na 200°C oko 30 minuta.
Mantije
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati brašno, so, mlijeko i 100 ml suncokretovog ulje. Miješati dok ne dobijete glatko tijesto.
Ostaviti da odstoji 20-30 min, a zatim tijesto podijeliti na 8 jednakih dijelova i oblikovati loptice.
Poredati ih na nauljen tanjir i ostaviti da odstoje 20 minuta.
Nauljiti ruke i lagano spoljoštiti svaku lopticu. Ostaviti da odstoji dok pripremite punjenje.
U zdjelu dodati mljeveno meso, nariban luk, so, biber i 3 kašike suncokretovog ulja. Izmiješati.
Rukama razvući jednu jufku, a zatim drugu. Potom staviti jednu na drugu pa ih razvući obje zajedno.
Dužim stranicama rasporediti meso i zarolati s obje strane do pola. Rezati na svako 4 cm, krajeve saviti ispod i redati u nauljenu tepsiju.
Ponoviti postupak i s preostalim tijestom.
Peći na 200°C oko 30 minuta.