Medna torta

Medna torta
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    35 min
  • Broj osoba
    12

Sastojci

Koraci

Korak 1

Kore:U šerpu dodati maslac. Otopiti na niskoj temperaturi.

Korak 2

Dodati med i šećer. Nakon što zavri kuhati još 1 minutu.

Korak 3

Dodati sodu. Kada dodate sodu pojavit će se pjena, nastavite kuhati uz miješanje dok ne dobijete smjesu zlatne boje.

Korak 4

Skinuti s vatre. Sačekati 5-10 min, da se dobijena smjesa malo ohladi.

Korak 5

U zdjelu dodati jaja i izmiješati.

Korak 6

Jajima dodati smjesu od meda i šećera. Dobro izmiješati

Korak 7

Dodati brašno iz više puta. Izmiješati.

Korak 8

Tijesto zamotati papirom za pečenje i ubaciti u frižider na 30 min.

Korak 9

Tijesto podijeliti na 6 jednakih djelova.

Korak 10

Svaki dio razvaljati a zatim po želji rezati kao krug ili kvadrat.

Korak 11

Izbocati viljuškom.

Korak 12

Redati na pleh obložen papirom za pečenje.

Korak 13

Peći na 160°C - 5 min.

Korak 14

Sačekati da se kore ohlade.

Korak 15

Frosting: U zdjelu dodati grčki jogurt, vrhnje za kolače i šećer u prahu. Izmiješati dok ne dobijete čvrstu kremu.

Korak 16

Na tacnu staviti koru, premazati mlijekom a zati staviti frosting. Ponavljati postupak dok ne potrošite kore i kremu.

Korak 17

Tortu ostaviti u frižider preko noći.

Zaključak

Pošto je ostalo komadića tijesta, oni su pečeni, samljeveni i s njima je torta ukrašena.

Pogledajte još