-
Priprema20 min
-
Kuhanje35 min
-
Broj osoba12
Sastojci
Koraci
Kore:U šerpu dodati maslac. Otopiti na niskoj temperaturi.
Dodati med i šećer. Nakon što zavri kuhati još 1 minutu.
Dodati sodu. Kada dodate sodu pojavit će se pjena, nastavite kuhati uz miješanje dok ne dobijete smjesu zlatne boje.
Skinuti s vatre. Sačekati 5-10 min, da se dobijena smjesa malo ohladi.
U zdjelu dodati jaja i izmiješati.
Jajima dodati smjesu od meda i šećera. Dobro izmiješati
Dodati brašno iz više puta. Izmiješati.
Tijesto zamotati papirom za pečenje i ubaciti u frižider na 30 min.
Tijesto podijeliti na 6 jednakih djelova.
Svaki dio razvaljati a zatim po želji rezati kao krug ili kvadrat.
Izbocati viljuškom.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Peći na 160°C - 5 min.
Sačekati da se kore ohlade.
Frosting: U zdjelu dodati grčki jogurt, vrhnje za kolače i šećer u prahu. Izmiješati dok ne dobijete čvrstu kremu.
Na tacnu staviti koru, premazati mlijekom a zati staviti frosting. Ponavljati postupak dok ne potrošite kore i kremu.
Tortu ostaviti u frižider preko noći.
Zaključak
Pošto je ostalo komadića tijesta, oni su pečeni, samljeveni i s njima je torta ukrašena.
Medna torta
Sastojci
Follow The Directions
Kore:U šerpu dodati maslac. Otopiti na niskoj temperaturi.
Dodati med i šećer. Nakon što zavri kuhati još 1 minutu.
Dodati sodu. Kada dodate sodu pojavit će se pjena, nastavite kuhati uz miješanje dok ne dobijete smjesu zlatne boje.
Skinuti s vatre. Sačekati 5-10 min, da se dobijena smjesa malo ohladi.
U zdjelu dodati jaja i izmiješati.
Jajima dodati smjesu od meda i šećera. Dobro izmiješati
Dodati brašno iz više puta. Izmiješati.
Tijesto zamotati papirom za pečenje i ubaciti u frižider na 30 min.
Tijesto podijeliti na 6 jednakih djelova.
Svaki dio razvaljati a zatim po želji rezati kao krug ili kvadrat.
Izbocati viljuškom.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Peći na 160°C - 5 min.
Sačekati da se kore ohlade.
Frosting: U zdjelu dodati grčki jogurt, vrhnje za kolače i šećer u prahu. Izmiješati dok ne dobijete čvrstu kremu.
Na tacnu staviti koru, premazati mlijekom a zati staviti frosting. Ponavljati postupak dok ne potrošite kore i kremu.
Tortu ostaviti u frižider preko noći.