-
Priprema30 min
-
Kuhanje25 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Praktična i ukusna pita s lisnatim tijestom, mesom i povrćem.
Meso izrezati na kockice.
U tavi zagrijati ulje, dodati meso i pržiti 2-3 minute.
Za to vrijeme oguliti luk, izrezati na trakice a zatim dodati mesu i pržiti još 2 minute.
Dodati vodu i smrznuto povrće kuhati na laganoj vatri dok voda skroz ne nestane.
Zatim dodati so, biber, čili i maslac. Kuhati još 2 minute i skinuti s vatre.
Pećnicu zagrjati na 180°C.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje.
Lisnato tijesto uz pomoć oklagije razvaljati na 2 jednaka dijela.
U tepsiju staviti prvi dio tijesta, izbocati viljuškom i peći 10 minuta.
Izvaditi iz pećnice, po tijestu ravnomjerno rasporediti smjesu s mesom i povrćem, a zatim pokriti drugim dijelom lisnatog tijesta.
U manju zdjelu dodati jaje i dvije kašike vode. Izmiješati, a zatim premazati preko tijesta i posuti sjemenkama ćurokota.
Peći još 15 minuta.
Poslužiti uz jogurt.
Meso i povrće u lisnatom tijestu
Sastojci
Follow The Directions
Praktična i ukusna pita s lisnatim tijestom, mesom i povrćem.
Meso izrezati na kockice.
U tavi zagrijati ulje, dodati meso i pržiti 2-3 minute.
Za to vrijeme oguliti luk, izrezati na trakice a zatim dodati mesu i pržiti još 2 minute.
Dodati vodu i smrznuto povrće kuhati na laganoj vatri dok voda skroz ne nestane.
Zatim dodati so, biber, čili i maslac. Kuhati još 2 minute i skinuti s vatre.
Pećnicu zagrjati na 180°C.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje.
Lisnato tijesto uz pomoć oklagije razvaljati na 2 jednaka dijela.
U tepsiju staviti prvi dio tijesta, izbocati viljuškom i peći 10 minuta.
Izvaditi iz pećnice, po tijestu ravnomjerno rasporediti smjesu s mesom i povrćem, a zatim pokriti drugim dijelom lisnatog tijesta.
U manju zdjelu dodati jaje i dvije kašike vode. Izmiješati, a zatim premazati preko tijesta i posuti sjemenkama ćurokota.
Peći još 15 minuta.
Poslužiti uz jogurt.