-
Priprema25 min
-
Kuhanje2 h
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
U dubokoj tavi zagrijati 4 kašike maslinovog ulja. Dodati meso i pržiti oko 10 minuta.
Meso prebaciti u šerpu.
U istu tavu dodati nekoliko kašika vode, izmiješati i izliti u šerpu.
U tavu zatim dodati 2 dvije kašike maslinovog ulja, mrkvu, celer i luk.
Pržiti oko 5 minuta, a zatim dodati u šerpu.
U tavu dodati maslac i šampinjone.
Pržiti oko 5 minuta a zatim dodati brašno. Pržiti još oko 1 minute uz često miješanje, a zatim dodati u šerpu ostalim sastojcima.
U šerpu dodati i vodu, paradajz sos, so i papriku.
Nakon što zavri kuhati 1 h i 30 minuta.
U međuvremenu oguliti krompir.
Dodati krompir i grašak. Kuhati još 30 minuta ili dok krompir ne bude kuhan.
Meso s gljivama i krompirom
Sastojci
Follow The Directions
U dubokoj tavi zagrijati 4 kašike maslinovog ulja. Dodati meso i pržiti oko 10 minuta.
Meso prebaciti u šerpu.
U istu tavu dodati nekoliko kašika vode, izmiješati i izliti u šerpu.
U tavu zatim dodati 2 dvije kašike maslinovog ulja, mrkvu, celer i luk.
Pržiti oko 5 minuta, a zatim dodati u šerpu.
U tavu dodati maslac i šampinjone.
Pržiti oko 5 minuta a zatim dodati brašno. Pržiti još oko 1 minute uz često miješanje, a zatim dodati u šerpu ostalim sastojcima.
U šerpu dodati i vodu, paradajz sos, so i papriku.
Nakon što zavri kuhati 1 h i 30 minuta.
U međuvremenu oguliti krompir.
Dodati krompir i grašak. Kuhati još 30 minuta ili dok krompir ne bude kuhan.