-
Priprema10 min
-
Kuhanje50 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijati na 210°C.
U manju šerpu dodati maslinovo ulje, bijeli luk i grančicu ružmarina.
Zagrijati na niskoj temperaturi i pržiti dok bijeli luk ne poprimi zlatnu boju.
Procijediti ulje u zdjelu a bijeli luk ostaviti po strani.
U zdjelu dodati krompir, so i biber. Izmiješati.
Ravnomjerno rasporediti na pleh obložen papirom za pečenje.
Peći 30-40 minuta.
Nakon 20 minuta krompir okrenuti na drugu stranu i peći još 20 minuta.
Poslužiti sa zapečenim bijelim lukom.
Mladi krompir s bijelim lukom
Sastojci
Follow The Directions
Pećnicu zagrijati na 210°C.
U manju šerpu dodati maslinovo ulje, bijeli luk i grančicu ružmarina.
Zagrijati na niskoj temperaturi i pržiti dok bijeli luk ne poprimi zlatnu boju.
Procijediti ulje u zdjelu a bijeli luk ostaviti po strani.
U zdjelu dodati krompir, so i biber. Izmiješati.
Ravnomjerno rasporediti na pleh obložen papirom za pečenje.
Peći 30-40 minuta.
Nakon 20 minuta krompir okrenuti na drugu stranu i peći još 20 minuta.
Poslužiti sa zapečenim bijelim lukom.