Mladi krompir s bijelim lukom

Mladi krompir s bijelim lukom
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    50 min
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Korak 1

Pećnicu zagrijati na 210°C.

Korak 2

U manju šerpu dodati maslinovo ulje, bijeli luk i grančicu ružmarina.

Korak 3

Zagrijati na niskoj temperaturi i pržiti dok bijeli luk ne poprimi zlatnu boju.

Korak 4

Procijediti ulje u zdjelu a bijeli luk ostaviti po strani.

Korak 5

U zdjelu dodati krompir, so i biber. Izmiješati.

Korak 6

Ravnomjerno rasporediti na pleh obložen papirom za pečenje.

Korak 7

Peći 30-40 minuta.

Korak 8

Nakon 20 minuta krompir okrenuti na drugu stranu i peći još 20 minuta.

Korak 9

Poslužiti sa zapečenim bijelim lukom.

Pogledajte još