-
Priprema15 min
-
Kuhanje1h i 45 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
U dubokoj tavi zagrijati maslinovo ulje.
Dodati isjeckani luk, mljeveno meso i 1 malu kašiku soli.
Pržiti oko 5 minuta ili dok meso ne dobije boju.
Dodati brašno i pržiti još 2 minute uz često miješanje.
Zatim dodati isjeckanu papriku, bijeli luk, tucanu ljutu papriku, kumin, biber, mljevenu papriku i origano.
Izmiješati i kuhati još 2 minute.
Zatim dodati paradajz i vodu.
Nakon što zavri kuhati na srednje jakoj temperaturi oko 30 minuta uz povremeno miješanje.
Skinuti s vatre.
Dodati ocijeđen grah i izmiješati.
Pećnicu zagrijati na 200°C.
Smjesu s mesom ravnomjerno rasporediti na dno pekača.
U zdjelu dodati palentu, 30 g edamera, jaje, mlijeko i 1/4 male kašike soli. Izmiješati
Ravnomjerno rasporediti preko mesa.
Posuti preostalim sirom.
Peći oko 30 minuta.
Mljeveno meso s grahom i palentom
Sastojci
Follow The Directions
U dubokoj tavi zagrijati maslinovo ulje.
Dodati isjeckani luk, mljeveno meso i 1 malu kašiku soli.
Pržiti oko 5 minuta ili dok meso ne dobije boju.
Dodati brašno i pržiti još 2 minute uz često miješanje.
Zatim dodati isjeckanu papriku, bijeli luk, tucanu ljutu papriku, kumin, biber, mljevenu papriku i origano.
Izmiješati i kuhati još 2 minute.
Zatim dodati paradajz i vodu.
Nakon što zavri kuhati na srednje jakoj temperaturi oko 30 minuta uz povremeno miješanje.
Skinuti s vatre.
Dodati ocijeđen grah i izmiješati.
Pećnicu zagrijati na 200°C.
Smjesu s mesom ravnomjerno rasporediti na dno pekača.
U zdjelu dodati palentu, 30 g edamera, jaje, mlijeko i 1/4 male kašike soli. Izmiješati
Ravnomjerno rasporediti preko mesa.
Posuti preostalim sirom.
Peći oko 30 minuta.