Mljeveno meso s patlidžanom

Mljeveno meso s patlidžanom
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    40 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

Kriške patlidžana posoliti i ostaviti po strani.

Korak 2

U dubokoj tavi zagrijati 3 kašike maslinovog ulja.

Korak 3

Dodati luk i pržiti 4-5 minuta, zatim dodati bijeli luk i pržiti još 2-3 minute.

Korak 4

Dodati mljeveni meso, so, biber i kumin. Pržiti 5-6 minuta.

Korak 5

Zatim dodati paradajz sos, kuhati dok ne dobijete gustu smjesu.

Korak 6

Dodati pinjole, izmiješati i skinuti s vatre.

Korak 7

Kriške patlidžana oprati i posušiti kuhinjskom papirom.

Korak 8

U tavi zagrijati 4 kašike maslinovog ulja.

Korak 9

Kriške patlidžana umakati u jaje, a zatim pržiti na maslinovom ulju dok ne porumeni s obje strane.

Korak 10

Redati na kuhinjski papir kako biste odstranili višak ulja.

Korak 11

Pećnicu zagrijati na 180°C.

Korak 12

Redati u pekač 14x16 cm dužim stranicama, tako da se kriške patlidžana preklapaju na sredini, a zatim staviti još po krišku patlidžana sa strana.

Korak 13

Dodati smjesu s mljevenim mesom, a preko preklopiti krajeve patlidžana.

Korak 14

Peći 20 minuta.

Pogledajte još