- Kuhinja: Bliski Istok
- Težina: Lagano
-
Priprema10 min
-
Kuhanje40 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Kriške patlidžana posoliti i ostaviti po strani.
U dubokoj tavi zagrijati 3 kašike maslinovog ulja.
Dodati luk i pržiti 4-5 minuta, zatim dodati bijeli luk i pržiti još 2-3 minute.
Dodati mljeveni meso, so, biber i kumin. Pržiti 5-6 minuta.
Zatim dodati paradajz sos, kuhati dok ne dobijete gustu smjesu.
Dodati pinjole, izmiješati i skinuti s vatre.
Kriške patlidžana oprati i posušiti kuhinjskom papirom.
U tavi zagrijati 4 kašike maslinovog ulja.
Kriške patlidžana umakati u jaje, a zatim pržiti na maslinovom ulju dok ne porumeni s obje strane.
Redati na kuhinjski papir kako biste odstranili višak ulja.
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Redati u pekač 14x16 cm dužim stranicama, tako da se kriške patlidžana preklapaju na sredini, a zatim staviti još po krišku patlidžana sa strana.
Dodati smjesu s mljevenim mesom, a preko preklopiti krajeve patlidžana.
Peći 20 minuta.
Mljeveno meso s patlidžanom
Sastojci
Follow The Directions
Kriške patlidžana posoliti i ostaviti po strani.
U dubokoj tavi zagrijati 3 kašike maslinovog ulja.
Dodati luk i pržiti 4-5 minuta, zatim dodati bijeli luk i pržiti još 2-3 minute.
Dodati mljeveni meso, so, biber i kumin. Pržiti 5-6 minuta.
Zatim dodati paradajz sos, kuhati dok ne dobijete gustu smjesu.
Dodati pinjole, izmiješati i skinuti s vatre.
Kriške patlidžana oprati i posušiti kuhinjskom papirom.
U tavi zagrijati 4 kašike maslinovog ulja.
Kriške patlidžana umakati u jaje, a zatim pržiti na maslinovom ulju dok ne porumeni s obje strane.
Redati na kuhinjski papir kako biste odstranili višak ulja.
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Redati u pekač 14x16 cm dužim stranicama, tako da se kriške patlidžana preklapaju na sredini, a zatim staviti još po krišku patlidžana sa strana.
Dodati smjesu s mljevenim mesom, a preko preklopiti krajeve patlidžana.
Peći 20 minuta.