-
Priprema10 min
-
Kuhanje10 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Sitno isjeckati pulpu tikvice i iz nje iscijediti višak tečnosti.
Bijeli luk također sitno isjeckati.
U tavi zagrijati maslinovo ulje.
Pržiti bijeli luk i pulpu tikvice dok ne porumene. Ostaviti da se ohlade.
Iscijediti polovicu limuna. U zdjelu dodati jogurt, tahini pastu, sok od limuna, sumak, bijeli luk i pulpu tikvice.
Po želji začiniti biberom i soli.
Dobro izmiješati i poslužti.
Mutabal Kousa
Sastojci
Follow The Directions
Sitno isjeckati pulpu tikvice i iz nje iscijediti višak tečnosti.
Bijeli luk također sitno isjeckati.
U tavi zagrijati maslinovo ulje.
Pržiti bijeli luk i pulpu tikvice dok ne porumene. Ostaviti da se ohlade.
Iscijediti polovicu limuna. U zdjelu dodati jogurt, tahini pastu, sok od limuna, sumak, bijeli luk i pulpu tikvice.
Po želji začiniti biberom i soli.
Dobro izmiješati i poslužti.