-
Priprema20 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba12
Naan pogačice – blago hrskave spolja a mekane iznutra. Premažite ih maslacem i poslužite samostalno ili sa karijem, varivom, humusom ili drugim umakom. Možete čak napraviti naan pizzu ili pogačice koristiti za sendviče.
Sastojci
Koraci
U manju zdjelu dodajte toplu vodu, kvasac i šećer. Izmiješajte i ostavite sa strane.
U zdjelu dodajte brašno, so i ćurokot. Izmiješajte.
Zatim dodajte ulje, jogurt i vodu sa kvascem. Izmiješajte.
Ako mislite da vam treba više vode, dodajte još par kašika. Tijesto treba da bude mekano ali ne ljepljivo.
Rukama mijesite tijesto dok ne postane glatko.
Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da nadolazi na toplom mjestu oko 1-2 sata, dok se tijesto ne udvostruči.
Tijesto podijelite na 12 jednakih dijelova, oblikujte loptice i pokrijte plastičnom folijom i ostavite da nadolazi još 30-45 minuta.
Pobrašnite radnu površinu, uzmite jednu lopticu i razvaljajte u obliku kruga dijametra oko 20 cm.
Zagrijte tavu sa neprijanjajućim dnom.
Stavite Naan u tavu, pokrijte i pecite oko 30-45 sekundi. Kada se na površini Naana pojave veliki mjehurići, okrenite ga i pecite još 30 sekundi.
Izvadite Naan iz tave, obilno ga premažite otopljenim maslacem i pospite peršunom. Poslužite uz svoje omiljeno jelo.
Pratite nas na Instagramu njam.ba za još recepata i ne zaboravite ostaviti komentar i podijeliti recept sa svojim prijateljima.
Naan pogačice sa ćurokotom
Sastojci
Follow The Directions
U manju zdjelu dodajte toplu vodu, kvasac i šećer. Izmiješajte i ostavite sa strane.
U zdjelu dodajte brašno, so i ćurokot. Izmiješajte.
Zatim dodajte ulje, jogurt i vodu sa kvascem. Izmiješajte.
Ako mislite da vam treba više vode, dodajte još par kašika. Tijesto treba da bude mekano ali ne ljepljivo.
Rukama mijesite tijesto dok ne postane glatko.
Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da nadolazi na toplom mjestu oko 1-2 sata, dok se tijesto ne udvostruči.
Tijesto podijelite na 12 jednakih dijelova, oblikujte loptice i pokrijte plastičnom folijom i ostavite da nadolazi još 30-45 minuta.
Pobrašnite radnu površinu, uzmite jednu lopticu i razvaljajte u obliku kruga dijametra oko 20 cm.
Zagrijte tavu sa neprijanjajućim dnom.
Stavite Naan u tavu, pokrijte i pecite oko 30-45 sekundi. Kada se na površini Naana pojave veliki mjehurići, okrenite ga i pecite još 30 sekundi.
Izvadite Naan iz tave, obilno ga premažite otopljenim maslacem i pospite peršunom. Poslužite uz svoje omiljeno jelo.
Pratite nas na Instagramu njam.ba za još recepata i ne zaboravite ostaviti komentar i podijeliti recept sa svojim prijateljima.
Ocijeni