Naan s bijelim lukom

Naan s bijelim lukom
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    20 min
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Da li ste probali naan s bijelim lukom? Ukoliko niste obavezno probajte!

Korak 1

U zdjelu dodati brašno, prašak za pecivo, 1/2 male kašike soli, 3 kašike maslinovog ulja i toplo mlijeko.

Korak 2

Miješati dok se sastojci ne sjedine i dok se ne formira glatko tijesto.

Korak 3

Tijesto zamotat u plastičnu foliju i ostaviti da odstoji najmanje 30 minuta.

Korak 4

Pećnicu zagrijati na 200°C.

Korak 5

Bijeli luk oguliti i staviti na pleh obložen papirom za pečenje. Začiniti s 1 kašikom maslinovog ulja, šećerom i soli.

Korak 6

Peći 15 - 20 minuta ili dok se luk ne karamelizuje.

Korak 7

Tijesto podijeliti na 6 jednakih dijelova.

Korak 8

U svaki dio staviti jednaku količinu karamelizovanog luka, a zatim oblikovati lopticu.

Korak 9

Tijesto razvaljati i redati na pleh obložen papirom za pečenja.

Korak 10

Peći 3 - 5 minuta.

Korak 11

U manju zdjelu dodati 3 kašike maslinovog ulja i začinsko bilje. Izmiješati. Dobijenom smjesom premazati pečeni naan i poslužiti.

Pogledajte još