Omlet iz friteze na vrući zrak

Omlet iz friteze na vrući zrak
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    10 min
  • Broj osoba
    2

Omlet iz friteze na vrući zrak je idealno rješenje za brz, lagan i ukusan doručak bez stajanja pored šporeta.
Pahuljast zahvaljujući malom dodatku praška za pecivo, pun boja od paprike i mladog luka, te savršeno kremast uz topljenu gaudu — ovaj omlet je dokaz da jednostavni sastojci mogu dati vrhunski rezultat.

Savršen je za jutra kada želite nešto hranjivo, ali bez puno truda, kao i za brz obrok tokom dana.
Jednom kada ga isprobate u fritezi na vrući zrak, klasična verzija će pasti u zaborav.

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodajte jaja, mladi luk, crvenu i zelenu papriku, naribanu gaudu, prašak za pecivo i po želji bibera i soli. Izmiješajte.

Korak 2

Smjesu od jaja prebacite u kalup 20x20 cm, koji ste obložili papiromza pečenje, a zatim kalup stavite u korpu friteze na vrući zrak.

Korak 3

Omlet pecite na 180°C, 8-10 minuta. Izvadite i poslužite odmah. Prijatno!

Pogledajte još