
-
Priprema15 min
-
Kuhanje10 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Rižu operite, ocijedite i dodajte u šerpu zajedno sa vodom.
Stavite rižu da se namače 30 minuta.
Dodajte riži so, izmiješajte i stavite na kolo i pokrijte poklopcem, tako da ostavite malo odškrinuto.
Kada zavri smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte oko 10 minuta.
Kada prođe 10 minuta, podignite poklopac, brzo pogledajte da li je riža u potpunosti upila vodu. Ako je ostalo vode, poklopite i kuhajte još malo.
Kuhanoj riži dodajte masline i sir. Izmiješajte.
Uzmite komad plastične folije. Pospite preko malo soli, a zatim stavite 1/4 riže. Uz pomoć plastične folije oblikujte onigiri u obliku trougla.
Na isti način oblikujte i preostale onigirije.
Onigiri sa maslinama i sirom
Sastojci
Follow The Directions

Rižu operite, ocijedite i dodajte u šerpu zajedno sa vodom.

Stavite rižu da se namače 30 minuta.

Dodajte riži so, izmiješajte i stavite na kolo i pokrijte poklopcem, tako da ostavite malo odškrinuto.

Kada zavri smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte oko 10 minuta.

Kada prođe 10 minuta, podignite poklopac, brzo pogledajte da li je riža u potpunosti upila vodu. Ako je ostalo vode, poklopite i kuhajte još malo.

Kuhanoj riži dodajte masline i sir. Izmiješajte.

Uzmite komad plastične folije. Pospite preko malo soli, a zatim stavite 1/4 riže. Uz pomoć plastične folije oblikujte onigiri u obliku trougla.

Na isti način oblikujte i preostale onigirije.