
- 
					Priprema15 min
 - 
					Kuhanje10 min
 - 
					Broj osoba4
 
Sastojci
Koraci
Rižu operite, ocijedite i dodajte u šerpu zajedno sa vodom.
Stavite rižu da se namače 30 minuta.
Dodajte riži so, izmiješajte i stavite na kolo i pokrijte poklopcem, tako da ostavite malo odškrinuto.
Kada zavri smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte oko 10 minuta.
Kada prođe 10 minuta, podignite poklopac, brzo pogledajte da li je riža u potpunosti upila vodu. Ako je ostalo vode, poklopite i kuhajte još malo.
Kuhanoj riži dodajte masline i sir. Izmiješajte.
Uzmite komad plastične folije. Pospite preko malo soli, a zatim stavite 1/4 riže. Uz pomoć plastične folije oblikujte onigiri u obliku trougla.
Na isti način oblikujte i preostale onigirije.
Onigiri sa maslinama i sirom
Sastojci
Follow The Directions
									Rižu operite, ocijedite i dodajte u šerpu zajedno sa vodom.
									Stavite rižu da se namače 30 minuta.
									Dodajte riži so, izmiješajte i stavite na kolo i pokrijte poklopcem, tako da ostavite malo odškrinuto.
									Kada zavri smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte oko 10 minuta.
									Kada prođe 10 minuta, podignite poklopac, brzo pogledajte da li je riža u potpunosti upila vodu. Ako je ostalo vode, poklopite i kuhajte još malo.
									Kuhanoj riži dodajte masline i sir. Izmiješajte.
									Uzmite komad plastične folije. Pospite preko malo soli, a zatim stavite 1/4 riže. Uz pomoć plastične folije oblikujte onigiri u obliku trougla.
									Na isti način oblikujte i preostale onigirije.

