-
Priprema15 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Onigiri sa miso pastom – japanska užina koju morate probati! Ako volite japansku kuhinju, oduševiće vas ovaj recept! Mekana sushi riža, bogati umami okus miso paste i hrskavi susam – savršen spoj jednostavnih sastojaka. Ovi trouglasti zalogaji su idealni za brzi ručak, užinu ili čak putovanja!
Rižu operite, ocijedite i dodajte u šerpu zajedno sa vodom i soli.
Ostavite rižu da se namače 30 minuta.
Stavite na kolo i prokrijte poklopcem, tako da ostavite malo odškrinuto.
Kada zavri smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte oko 10 minuta.
Kada prođe 10 minuta, podignite poklopac, brzo pogledajte da li je riža u potpunosti upila vodu. Ako je ostalo vode, poklopite i kuhajte još malo.
Kuhanoj riži dodajte miso pastu i susam. Izmiješajte.
Uzmite komad plastične folije. Pospite preko malo soli, a zatim stavite 1/4 riže. Uz pomoć plastične folije oblikujte onigiri u obliku trougla.
Na isti način oblikujte i preostale onigirije.
U tavi zagrijte malo susamovog ulja i zapecite onigiri. Prijatno!
Onigiri sa miso pastom
Sastojci
Follow The Directions
Onigiri sa miso pastom – japanska užina koju morate probati! Ako volite japansku kuhinju, oduševiće vas ovaj recept! Mekana sushi riža, bogati umami okus miso paste i hrskavi susam – savršen spoj jednostavnih sastojaka. Ovi trouglasti zalogaji su idealni za brzi ručak, užinu ili čak putovanja!
Rižu operite, ocijedite i dodajte u šerpu zajedno sa vodom i soli.
Ostavite rižu da se namače 30 minuta.
Stavite na kolo i prokrijte poklopcem, tako da ostavite malo odškrinuto.
Kada zavri smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte oko 10 minuta.
Kada prođe 10 minuta, podignite poklopac, brzo pogledajte da li je riža u potpunosti upila vodu. Ako je ostalo vode, poklopite i kuhajte još malo.
Kuhanoj riži dodajte miso pastu i susam. Izmiješajte.
Uzmite komad plastične folije. Pospite preko malo soli, a zatim stavite 1/4 riže. Uz pomoć plastične folije oblikujte onigiri u obliku trougla.
Na isti način oblikujte i preostale onigirije.
U tavi zagrijte malo susamovog ulja i zapecite onigiri. Prijatno!