Onigiri sa miso pastom

Onigiri sa miso pastom
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    15 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Onigiri sa miso pastom – japanska užina koju morate probati! Ako volite japansku kuhinju, oduševiće vas ovaj recept! Mekana sushi riža, bogati umami okus miso paste i hrskavi susam – savršen spoj jednostavnih sastojaka. Ovi trouglasti zalogaji su idealni za brzi ručak, užinu ili čak putovanja!

Korak 1

Rižu operite, ocijedite i dodajte u šerpu zajedno sa vodom i soli.

Korak 2

Ostavite rižu da se namače 30 minuta.

Korak 3

Stavite na kolo i prokrijte poklopcem, tako da ostavite malo odškrinuto.

Korak 4

Kada zavri smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte oko 10 minuta.

Korak 5

Kada prođe 10 minuta, podignite poklopac, brzo pogledajte da li je riža u potpunosti upila vodu. Ako je ostalo vode, poklopite i kuhajte još malo.

Korak 6

Kuhanoj riži dodajte miso pastu i susam. Izmiješajte.

Korak 7

Uzmite komad plastične folije. Pospite preko malo soli, a zatim stavite 1/4 riže. Uz pomoć plastične folije oblikujte onigiri u obliku trougla.

Korak 8

Na isti način oblikujte i preostale onigirije.

Korak 9

U tavi zagrijte malo susamovog ulja i zapecite onigiri. Prijatno!

Pogledajte još