Onigiri sa tunom i majonezom

Onigiri sa tunom i majonezom
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    15 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Korak 1

Rižu pripremite prema uputstvu na pakovanju.

Korak 2

U manju zdjelu dodajte dvije kašike ocijeđene tune, majonezu i soja sos. Izmiješajte.

Korak 3

Uzmite komad plastične folije. Pospite preko malo soli, a zatim stavite 1/4 riže.

Korak 4

Na sredini riže napravite udubljenje i dodajte punjenje od tune.

Korak 5

Uz pomoć plastične folije oblikujte onigiri u obliku trougla. Izvadite iz plastične folije i stavite komad norija.

Korak 6

Na isti način oblikujte i sljedeća tri onigirija. Prijatno!

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!