Onigiri sa wasabijem

Onigiri sa wasabijem
  • Priprema
    15 min
  • Kuhanje
    15 min
  • Broj osoba
    4

Sastojci

Koraci

Spoj japanske tradicije i modernog ukusa! Aromatična riža obogaćena sojinim sosom, wasabijem i susamom, umotana u komad norija – savršena užina ili lagani obrok. Isprobajte ovaj recept i osjetite autentičan duh Japana u svakom zalogaju.

Korak 1

Rižu operite, ocijedite i dodajte u šerpu zajedno sa vodom.

Korak 2

Ostavite rižu da se namače 30 minuta.

Korak 3

Dodajte riži so, izmiješajte i stavite na kolo i prokrijte poklopcem, tako da ostavite malo odškrinuto.

Korak 4

Kada zavri smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte oko 10 minuta.

Korak 5

Kada prođe 10 minuta, podignite poklopac, brzo pogledajte da li je riža u potpunosti upila vodu. Ako je ostalo vode, poklopite i kuhajte još malo.

Korak 6

Kuhanoj riži dodajte wasabi pastu, soja sos i susam. Izmiješajte.

Korak 7

Uzmite komad plastične folije. Pospite preko malo soli, a zatim stavite 1/4 riže. Uz pomoć plastične folije oblikujte onigiri u obliku trougla. Izvadite iz plastične folije i stavite komad norija.

Korak 8

Na isti način oblikujte i preostale onigirije.

Pogledajte još