![Onigiri sa wasabijem](https://njam.ba/wp-content/uploads/2025/02/IMG_5627.jpg)
-
Priprema15 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Spoj japanske tradicije i modernog ukusa! Aromatična riža obogaćena sojinim sosom, wasabijem i susamom, umotana u komad norija – savršena užina ili lagani obrok. Isprobajte ovaj recept i osjetite autentičan duh Japana u svakom zalogaju.
Rižu operite, ocijedite i dodajte u šerpu zajedno sa vodom.
Ostavite rižu da se namače 30 minuta.
Dodajte riži so, izmiješajte i stavite na kolo i prokrijte poklopcem, tako da ostavite malo odškrinuto.
Kada zavri smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte oko 10 minuta.
Kada prođe 10 minuta, podignite poklopac, brzo pogledajte da li je riža u potpunosti upila vodu. Ako je ostalo vode, poklopite i kuhajte još malo.
Kuhanoj riži dodajte wasabi pastu, soja sos i susam. Izmiješajte.
Uzmite komad plastične folije. Pospite preko malo soli, a zatim stavite 1/4 riže. Uz pomoć plastične folije oblikujte onigiri u obliku trougla. Izvadite iz plastične folije i stavite komad norija.
Na isti način oblikujte i preostale onigirije.
Onigiri sa wasabijem
Sastojci
Follow The Directions
Spoj japanske tradicije i modernog ukusa! Aromatična riža obogaćena sojinim sosom, wasabijem i susamom, umotana u komad norija – savršena užina ili lagani obrok. Isprobajte ovaj recept i osjetite autentičan duh Japana u svakom zalogaju.
![Onigiri sa wasabijem](https://njam.ba/wp-content/themes/ranna-child/assets/img/noimage_210X210.jpg)
Rižu operite, ocijedite i dodajte u šerpu zajedno sa vodom.
![Onigiri sa wasabijem](https://njam.ba/wp-content/themes/ranna-child/assets/img/noimage_210X210.jpg)
Ostavite rižu da se namače 30 minuta.
![Onigiri sa wasabijem](https://njam.ba/wp-content/themes/ranna-child/assets/img/noimage_210X210.jpg)
Dodajte riži so, izmiješajte i stavite na kolo i prokrijte poklopcem, tako da ostavite malo odškrinuto.
![Onigiri sa wasabijem](https://njam.ba/wp-content/themes/ranna-child/assets/img/noimage_210X210.jpg)
Kada zavri smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte oko 10 minuta.
![Onigiri sa wasabijem](https://njam.ba/wp-content/themes/ranna-child/assets/img/noimage_210X210.jpg)
Kada prođe 10 minuta, podignite poklopac, brzo pogledajte da li je riža u potpunosti upila vodu. Ako je ostalo vode, poklopite i kuhajte još malo.
![Onigiri sa wasabijem](https://njam.ba/wp-content/themes/ranna-child/assets/img/noimage_210X210.jpg)
Kuhanoj riži dodajte wasabi pastu, soja sos i susam. Izmiješajte.
![Onigiri sa wasabijem](https://njam.ba/wp-content/themes/ranna-child/assets/img/noimage_210X210.jpg)
Uzmite komad plastične folije. Pospite preko malo soli, a zatim stavite 1/4 riže. Uz pomoć plastične folije oblikujte onigiri u obliku trougla. Izvadite iz plastične folije i stavite komad norija.
![Onigiri sa wasabijem](https://njam.ba/wp-content/themes/ranna-child/assets/img/noimage_210X210.jpg)
Na isti način oblikujte i preostale onigirije.