-
Priprema30 min
-
Kuhanje50 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Palačinke: U zdjelu dodati jaja, 690 ml mlijeka, 320 g brašna i 1 malu kašiku soli. Izmiješati. Ispeći palačinke
Fil: U tavi zagrijati suncokretovo ulje. Dodati luk i piletinu. Pržiti nekoliko minuta. Zatim dodati crvenu i zelenu papriku, patlidžan i 1 malu kašiku soli. Pržiti dok povrće ne omekša.
Bašamel sos: U šerpu otopiti maslac. Dodati 3 kašike brašna. Miješati dok ne dobijete gustu pastu, zatim dodati 1 malu kašiku soli i uz miješanje iz više puta dodati 600 ml mlijeka kako se ne bi formirale grudvice.
Na svaku palačinku staviti 1-2 kašike fila. Preklopiti tako da dobijete kvadratiće.
Palačinke redati u pekač.
Preko njih preliti bašamel sos.
Preko ravnomjerno rasporediti edamer i posuti paprikom.
Peći na 180°C, dok se sir ne otopi.
Palačinke s piletinom, patlidžanom i paprikom
Sastojci
Follow The Directions
Palačinke: U zdjelu dodati jaja, 690 ml mlijeka, 320 g brašna i 1 malu kašiku soli. Izmiješati. Ispeći palačinke
Fil: U tavi zagrijati suncokretovo ulje. Dodati luk i piletinu. Pržiti nekoliko minuta. Zatim dodati crvenu i zelenu papriku, patlidžan i 1 malu kašiku soli. Pržiti dok povrće ne omekša.
Bašamel sos: U šerpu otopiti maslac. Dodati 3 kašike brašna. Miješati dok ne dobijete gustu pastu, zatim dodati 1 malu kašiku soli i uz miješanje iz više puta dodati 600 ml mlijeka kako se ne bi formirale grudvice.
Na svaku palačinku staviti 1-2 kašike fila. Preklopiti tako da dobijete kvadratiće.
Palačinke redati u pekač.
Preko njih preliti bašamel sos.
Preko ravnomjerno rasporediti edamer i posuti paprikom.
Peći na 180°C, dok se sir ne otopi.