- Kuhinja: Italijanska
- Težina: Srednje
-
Priprema20 min
-
Kuhanje45 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
U šerpu dodati vodu i pola male kašike soli. Staviti na kolo. Nakon što zavri dodati palentu.
Kuhati na umjereno jakoj temperaturi oko 8 minuta uz često miješanje, da se ne bi formirale grudice.
Kalup dijametra 22cm nauljiti (jednom kašikom ulja).
Izliti palentu u kalup, jedan dio palente uz pomoć kašike pritisnuti uz rub kalupa.
U dubokoj tavi zagrijati tri kašike maslinovog ulja.
Dodati luk. Pržiti 2-3 minute.
Zatim dodati mljevenu puretinu. Pržiti još 3-4 minute i za kraj dodati šampinjone. Pržiti još 5 minuta.
Dodati jednu malu kašiku soli i izmiješati.
Smjesu ravnomjerno rasporediti preko palente.
U zdjelu dodati jaja i vrhnje za kuhanje. Izmiješati.
Preliti preko mesa.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, 35 minuta.
Palenta s mljevenom puretinom i šampinjonima
Sastojci
Follow The Directions
U šerpu dodati vodu i pola male kašike soli. Staviti na kolo. Nakon što zavri dodati palentu.
Kuhati na umjereno jakoj temperaturi oko 8 minuta uz često miješanje, da se ne bi formirale grudice.
Kalup dijametra 22cm nauljiti (jednom kašikom ulja).
Izliti palentu u kalup, jedan dio palente uz pomoć kašike pritisnuti uz rub kalupa.
U dubokoj tavi zagrijati tri kašike maslinovog ulja.
Dodati luk. Pržiti 2-3 minute.
Zatim dodati mljevenu puretinu. Pržiti još 3-4 minute i za kraj dodati šampinjone. Pržiti još 5 minuta.
Dodati jednu malu kašiku soli i izmiješati.
Smjesu ravnomjerno rasporediti preko palente.
U zdjelu dodati jaja i vrhnje za kuhanje. Izmiješati.
Preliti preko mesa.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, 35 minuta.