-
Priprema15 min
-
Kuhanje5 min
-
Broj osoba4
Panna Cotta je desert bez jaja koji se lako priprema i potpuno je neodoljiv. Panna cottu možete poslužiti direktno iz kalupa ili preokrenuti na tanjir za serviranje za elegantniju prezentaciju. Čokoladni sirup preko diže ovu panna cottu na potpuno novi nivo i teško joj je odoljeti.
Sastojci
Koraci
Četiri zdjelice ili čaše podmazati suncokretovim uljem.
Panna Cotta: U manju zdjelu dodajte želatin i vodu. Izmiješajte i ostavite da nabubri 5 do 10 minuta.
U šerpu dodajte mlijeko, 200 ml vrhnja za šlag i šećer. Kuhajte na srednje jakoj temperaturi dok ne zavri. Maknite sa kola i dodajte aromu vanilije i 120 g mliječne čokolade izrezane na manje komade. Miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi.
Dodajte želatin i miješajte dok se želatin potpuno ne otopi. Sipajte u pripremljene zdjelice ili čaše i ostavite u frižider da se stegnu oko 4 sata ili preko noći.
Čokoladni sirup: Na pari otopite 160 ml vrhnja za šlag sa 120 g mliječne čokolade.
Zdjelice ili čaše uronite u posudu sa vrućom vodom na nekoliko sekundi, prođite oštrim nožem po ivicama i okrenite na tanjir.
Prelijte čokoladnim sirupom i poslužite. Prijatno!
Panna Cotta od čokolade
Sastojci
Follow The Directions
Četiri zdjelice ili čaše podmazati suncokretovim uljem.
Panna Cotta: U manju zdjelu dodajte želatin i vodu. Izmiješajte i ostavite da nabubri 5 do 10 minuta.
U šerpu dodajte mlijeko, 200 ml vrhnja za šlag i šećer. Kuhajte na srednje jakoj temperaturi dok ne zavri. Maknite sa kola i dodajte aromu vanilije i 120 g mliječne čokolade izrezane na manje komade. Miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi.
Dodajte želatin i miješajte dok se želatin potpuno ne otopi. Sipajte u pripremljene zdjelice ili čaše i ostavite u frižider da se stegnu oko 4 sata ili preko noći.
Čokoladni sirup: Na pari otopite 160 ml vrhnja za šlag sa 120 g mliječne čokolade.
Zdjelice ili čaše uronite u posudu sa vrućom vodom na nekoliko sekundi, prođite oštrim nožem po ivicama i okrenite na tanjir.
Prelijte čokoladnim sirupom i poslužite. Prijatno!
Ocijeni