-
Priprema30 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba8
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati mljeveni keks i otopljeni maslac. Izmiješati. Rasporediti ravnomjerno na dno kalupa za tart.
Ostaviti u frižider na 15 minuta. Za to vrijeme pripremiti panna cottu.
Kesice želatina dodati u zdjelu zajedno s hladnom vodom. Izmiješati i ostaviti da nabubri.
U šerpu dodati 500 ml vrhnja za kolače i šećer. Kuhati na laganoj vatri dok se šećer ne otopi.
Dodati želatin i aromu vanilije. Miješati dok se želatin ne otopi.
Panna cottu izliti preko kore od keksa.
Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ostaviti u frižider da odstoji najmanje 3h.
Dodati komade tamne čokolade u zdjelu, preliti vrućim vrhnjem za kolače. Sačekati 1 minut a zatim izmiješati. Sačekati da se malo ohladi, a zatim ukrasiti tart.
Panna cotta tart
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati mljeveni keks i otopljeni maslac. Izmiješati. Rasporediti ravnomjerno na dno kalupa za tart.
Ostaviti u frižider na 15 minuta. Za to vrijeme pripremiti panna cottu.
Kesice želatina dodati u zdjelu zajedno s hladnom vodom. Izmiješati i ostaviti da nabubri.
U šerpu dodati 500 ml vrhnja za kolače i šećer. Kuhati na laganoj vatri dok se šećer ne otopi.
Dodati želatin i aromu vanilije. Miješati dok se želatin ne otopi.
Panna cottu izliti preko kore od keksa.
Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ostaviti u frižider da odstoji najmanje 3h.
Dodati komade tamne čokolade u zdjelu, preliti vrućim vrhnjem za kolače. Sačekati 1 minut a zatim izmiješati. Sačekati da se malo ohladi, a zatim ukrasiti tart.