Panna cotta tart

Panna cotta tart
  • Priprema
    30 min
  • Kuhanje
    15 min
  • Broj osoba
    8

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodati mljeveni keks i otopljeni maslac. Izmiješati. Rasporediti ravnomjerno na dno kalupa za tart.

Korak 2

Ostaviti u frižider na 15 minuta. Za to vrijeme pripremiti panna cottu.

Korak 3

Kesice želatina dodati u zdjelu zajedno s hladnom vodom. Izmiješati i ostaviti da nabubri.

Korak 4

U šerpu dodati 500 ml vrhnja za kolače i šećer. Kuhati na laganoj vatri dok se šećer ne otopi.

Korak 5

Dodati želatin i aromu vanilije. Miješati dok se želatin ne otopi.

Korak 6

Panna cottu izliti preko kore od keksa.

Korak 7

Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ostaviti u frižider da odstoji najmanje 3h.

Korak 8

Dodati komade tamne čokolade u zdjelu, preliti vrućim vrhnjem za kolače. Sačekati 1 minut a zatim izmiješati. Sačekati da se malo ohladi, a zatim ukrasiti tart.

Pogledajte još