
- 
					Priprema30 min
 - 
					Kuhanje30 min
 - 
					Broj osoba6
 
Sastojci
Koraci
Zašto se zadovoljiti samo jednim okusom kada možete uživati u dva? Vanilija i čokolada!
Prvo pripremiti bijeli dio: U manju zdjelu dodati 1 želatin i 30 ml hladne vode. Izmiješati i ostaviti da nabubri. Za to vrijeme u šerpu dodati 250 ml mlijeka, 250 ml vrhnja za kolače i 50 g šećera. Kuhati na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Zatim skinuti s vatre, dodati aromu vanilije i želatin. Miješati dok se želatin ne otopi. Dobijenu smjesu uliti u čaše. Hladiti u frižideru najmanje 4h.
							Tamni dio: U manju zdjelu dodati 1 želatin i 30 ml hladne vode. Izmiješati i ostaviti da nabubri. Za to vrijeme u šerpu dodati 250 ml mlijeka, 250 ml vrhnja za kolače i 40 g šećera. Kuhati na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Zatim skinuti s vatre i dodati sitno isjeckanu čokoladu za kuhanje. Miješati dok se čokolada skroz ne otopi. Zatim dodati želatin. Miješati dok se želatin ne otopi. Ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi 15 minuta, a zatim uliti u čaše preko bijelog dijela. Ostaviti u frižider na 4h a zatim poslužiti.
Panna cotta
Sastojci
Follow The Directions
Zašto se zadovoljiti samo jednim okusom kada možete uživati u dva? Vanilija i čokolada!
									Prvo pripremiti bijeli dio: U manju zdjelu dodati 1 želatin i 30 ml hladne vode. Izmiješati i ostaviti da nabubri. Za to vrijeme u šerpu dodati 250 ml mlijeka, 250 ml vrhnja za kolače i 50 g šećera. Kuhati na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Zatim skinuti s vatre, dodati aromu vanilije i želatin. Miješati dok se želatin ne otopi. Dobijenu smjesu uliti u čaše. Hladiti u frižideru najmanje 4h.
																		Tamni dio: U manju zdjelu dodati 1 želatin i 30 ml hladne vode. Izmiješati i ostaviti da nabubri. Za to vrijeme u šerpu dodati 250 ml mlijeka, 250 ml vrhnja za kolače i 40 g šećera. Kuhati na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Zatim skinuti s vatre i dodati sitno isjeckanu čokoladu za kuhanje. Miješati dok se čokolada skroz ne otopi. Zatim dodati želatin. Miješati dok se želatin ne otopi. Ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi 15 minuta, a zatim uliti u čaše preko bijelog dijela. Ostaviti u frižider na 4h a zatim poslužiti.


									
									
									
									
									
Ocijeni